Theadamlife

Lejonmanen är borta

Kategori: På svenska

...för ett tag i alla fall. Så här ser min ny kortare frisyr ut med en före och efter bild:




Som min mamma sa; det är ju ingen skillnad... Bara kortare...

Ja nu när jag själv ser på före och efter bilden så ser jag att skillnden kanske inte är så stor ändå men ändå så är den ju det! Men det är ju alltid så att man själv ser skillnaden på sig själv mycket mer än andra kan se. Brunare verkar jag ha blivit med, yey for that! Jag kommer i alla fall spara massa tid på morgonen på all tid det tar att bara få håret att inte se platt ut och jag kommer även spara massa pengar på alla hårprodukter! Det är svårt att tänka sig hur mycket som får plats i det där rufset egentligen.
Imorgon så bär det iväg till polisstationen i alla fall för att fixa nytt pass, spännande, såg de nya maskinerna som man ska ställa sig i för att ta passet i, man ska ha fingeravtryck nu med, hihi! Coolt

Min nya dator?

Kategori: På svenska



Har börjat leta efter en ny dator nu med... Denna ser lovande ut, vet inte hur en dator ska vara för att den ska vara bra men den är snygg! Kostar 6000.

glada människor

Kategori: På svenska

Jag funderar på att ge tyskarna titeln som det mest gästvänliga folket, fick detta mail från Nils som var en av tyskarna som var hos mig på midsommar:


Hej Adam!
(...) Just wanted to thank you once again for the great Midsommar party and hope that we manage to meet again next Midsommar at my parents place in Yterbo!
See you,
Nils

Inte nog med att skicka tack mail efter en fest (vilket aldrig hänt från en svensk) de ger också presenter när de kommer på fester, bjuder spontant på middagar och är allmänt utåtgående och trevliga. Troode aldrig att jag skulle säga det själv men de är nog ett rätt hyggligt folk de där tyskarna....

Glad blev jag för mailet i alla fall, speciellt eftersom jag la så mycket tid på att planera festen :D

Tired

Kategori: In English

Now sitting at the job in the touristoffice. So tired and so bored, its no customers except one man whop was here like half an hour ago and asked what there is to see here in Eksjö. Well what can i say, there is not so much to do really... I hate to give that answer to the customers. That is the biggest pressure wuth this job. That we HAVE to know everything that is going on everywhere and some people dont realize that it is impossible to know everything! Before a lady came in and asked where she should to because there is supposed to be a fleamarket outside the touristoffice today, which i had no idea about!!! People who arrange stuff doesnt seem to know that they have to tell us at the tourist that things is going on. And then they and the tourists come to us and complains why we didnt make it "official". Man, this job can be frustrating... And that is the next thing, we cant tell the people that they are wrong and stupid, no we have to be polite and happy all through all situations, bah!

But  that is just the bad side, most tourists are really nice and my colleagues are the best! Time ususally goes fast but now... im alone... no tourists... no phone calls... and the sun is shining and it is already warm outside.

I went to the hairdresses yesterday too, as always im not happy with the result, i think i never is. Well, i think i left really satisfied once but then the next day i felt remourse for cutting my haor anyway. This time is no exception, i'll post some photos later

and by the way it is sooo forbidden to blog when working but im doing it all for you my friends :)

Underbart härlig dag

Kategori: På svenska

Har varit ledig hela dagen idag, har inte gjort nått slags jobb alls faktiskt, vilket självaklart gnager lite i mitt sinne, borde verkligen ta tag och börja med uppgiften åtminstone... Det är bara det att den känns ganska lätt så därför skjuter jag på det hela tiden istället, mycket illa!

På min lediga dag åkte jag istället in till stan, pumpade lite muskler och bar mig sedan hem till Lova för att umgåsl lite med henne och Stalina. Försökte tänka på när jag såg Stalina sist men kunde inte komma på när, var väl för att det var den helt galna helgen i november när jag gjorde en snabbvisit hemma i Sverige, den kvällen då alla som vanligt fick i sig lite för mycket alkohol. Planen var i alla fall att vi skulle ha en liten picknick i någon av Eksjös sköna parker, svårare sagt än gjort. Det var mycket lättare att ha picknick i Österrike, där kunde man göra sin egen macka inne i mataffären, här var man ju tvungen att hitta saker som är bredbara eller inte behöver verktyg för att kunna bli ätna.




Vi kom i alla fall tille n liten park senare, åt och pratade om allt som sker i våra liv och efter det kom den självklara fototagningen, Stalina var imponerad av mina armmuskler (yey!). om det redan börjar synas resultat, hur biffiga kommer de inte va då i slutet av sommaren! Tror jag har tagit någon "före" bild och sparat den nånstans i datorn. Får se om jag vågar vara så pass självutlämnande att jag vågar ladda upp dem här på bloggen. Den som lever får se!

Var så himla kul att träffa Stalina i alla fall, det var som om inget hade hänt och det var precis lika lätt att umgås som alltid. Så skönt att vissa fantastiska saker aldrig förändras! :)



Jag satt i alla fall och skrev klart mitt CV igår natt så helt improduktiv har jag ju inte varit mina två lediga dagar. Har lämnat över den till Lova  nu för att se om hon kan piffa upp den lite. Blev alldeles för lång, måste nog skära i min personliga introduktion. Kanske borde ladda upp den här för att få lite tips?

ps. idag lärde jag mig också hur man laddar upp flera bilder samtidigt, det var ju löjligt enkelt! LOL

jag? - ett fån?

Kategori: På svenska

(se inlägget nedan först)

hahahaha, ja dum som en gås kan man va ibland! Kollade just igenom min skolmail och jodå där hittade jag ett learning agreement bifogat som man ska fylla i och skicka in. ja jösses, inte första gången heller att jag skickar iväg ondskefulla mail för att sedan upptäcka att om jag bara väntat lite så hade allt löst sig... Shit, vissa saker lär man sig väl aldrig!

Tur att man kan vara dum men snygg i alla fall ;P

lite förbannad

Kategori: På svenska

Det är meningen att jag ska få den sista delen av mitt erasmus stipendium nu under sommaren men allt kan visst inte gå så enkelt som jag vill... AS!

Så här har mail konversationen sett ut idag i alla fall -->

> Date: Thu, 25 Jun 2009 15:05:01 +0200
> From: [email protected]

> Hej.
>
> För att få din utbetalning nu hade du behövt lämna in ditt learning
> agreement. I och med att du var sen kommer du få din utbetalning i
> augusti (under förutsättning att ditt learning agreement har kommit in
> till oss då). Anna Lindahl var inte tvungen att skriva på ditt learning
> agreement denna gången, vilket du skall ha fått information om.
>
> /mvh, Robert Andersson
> International Office


Detta skrev jag nu som svar i min oerhörda men kontrollerade ilska :P

 
Men jag vet inte var mitt learning agreement är någonstans, var det inte det som min skola i österrike skulle skriva på och som jag sedan skickade hem till er på international office? Borde inte ni ha det i så fall? Sen är det lite orättvist för när jag åkte utomlands så var dealen att jag skulle skriva i stars rapporten på internet för att få den sista delen av stipendiet, att sen ändra på kraven för att få de sista pengarna när jag har kommit hem och dessutom flera månader efter att jag återvänt känns väldigt fel. Jag har letat igenom alla mina papper från Österrike och jag kan inte hitta något som ser ut som ett learning agreement. Det är mycket möjligt att just det pappret försvann i flytten från Österrike och varför skulle jag ha brytt mig om att leta reda på det pappret där nere? Det var ju ett papper som ändå inte skulle spelat någon roll...?!
 
Om inte ni har pappret och inte jag har det, vad händer då? Jag har ju uppenbarligen uppfyllt alla krav eftersom jag egentligen redan fått stipendiet, vad stod det i detta learning agreement som har en sådan avgörande roll?
 
/Adam


Fortsättning följer...

Drama

Kategori: På svenska

...eller inte så mycket drama men det lämnade efter sig en lustig känsla av uppvaknande. Jag fick kämpa lite i år när jag ville bli butiksansvarig på turistbyrån i sommar. Min anledning var att jag ville kunna skriva på mitt CV (som fortfarande är non-existerande by the way...) att jag kan butiksansvar. Idag konfrontrerade dock chefen Anna mig och sa att Ms H egentligen skulle behöva den posten. WTF! var det första som slog min hjärna och jag kände mig redo att försvara min lilla position, jag är ju trots allt den som jobbat på byrån längst och borde liksom ha första tjing på att få välja vilket ansvarsområde som helst på turistbyrån eftersom det förhoppningsvis är mitt sista år som jag kommer behöva sommarjobba där. Bossen kläckte då i alla fall ur sig att det skulle passa Ms H bättre att ha den positionen denna sommaren eftersom hon ska ta över när Anna går hem för att vara mammaledig. Vi den tidpunkten föll min haka ner i golvet, INGEN HADE FRÅGAT OM JAG VILLE HA DEN POSITIONEN?!

Sen kom dock alla förklaringar, jag kan ju inte ta den positionen eftersom jag ska ju faktiskt åka till Taiwan i september, tjänsten skulle gälla ett helt år och skulle innebära att man blir ansvarig för att köpa in saker till butiken även under lågsäsongen. Om Ms H började med att sätta in sig nu redan under sommaren om hur allt flyter på med inköp och så skulle det spara massa tid. 

Då bytte mitt sinnelag helt spår, jag kände mig så glad över Ms H:s skull, en sån ärlig känsla att det var skönt att hon fått den här chansen, hon vill faktiskt jobba med turism i framtiden dessutom. Jag tycker faktiskt att det är viktigt att man kan vara glad över andras lycka, något som jag tycker märks allt för lite bland vissa folk. Man mår så mycket bättre över att inte vara avundsjuk och älta saker bara för att någon annan verkar ha det bättre än sig själv. Delad glädje är ändå dubbel glädje. Detta är dock något som jag lärt mig på senare tid och denna egenskap att kunna glädjas åt andras lycka är väl något som man antingen föds med eller som man som jag gjort, lär sig med tiden.

Bossen blev dock lite sur över att jag inte sagt något innan om att jag tyckt det varit konstigt att Ms. H har fått mer jobb och göra mer ansvarstagande saker än vad jag fått göra (ibland har det känts så i alla fall) och då blev jag ännu mer besviken på mig själv att jag inte tagit åt mig och sagt till att jag vill göra mer saker och få mer ansvar, om jag någon dag ska kunna nå till den karriär som jag vill få så måste jag ju kunna ta för mig och visa upp mina styrkor. Tur jag insåg detta nu i och för sig på sommarjobbet och inte senare när det jobbet som jag verkligen ville ha går förlorat precis framför näsan på mig.

Time is my biggest enemy

Kategori: In English



Before i thought that time would go so slow but now i've realized that i dont have so much time left this summer, i have so much things that needs to be done. I have work, i have my exercising, summer course, thesis to finish, Berlin has to be made this summer, passport to fix, visa to fix, preparation before taiwan such as school calls and papers, friends to meet, gothenburg and concert, and also some more urgent stuff such as CV making and jobsearch! Mein Gott, i have things to do... still i dont do them or forget, as usuall... i need some german efficency over here! ;)

But this stress over that i have so much to do has made me realize that i have to take care of the time i have here at home, i have stopped longing for taiwan, even though im still looking forward so much to go there! Instead im starting to like the time with my family, today after work me and little brother played badminton for an hour, how i missed badminton in the backyard!

Better go to bed now, i have to get up at 6, today i almost got late to work and on top of that i couldn't find a parking space and i was "forced" to parked illegally the whole day! (just dont tell my parents) Man i am too tired to be up that early, i look like shit too, what happens to my face during the night, i dont have beauty sleep, is there something called ugly sleep? I think i got it

MIdsommar..

Kategori: På svenska

... blev till slut en succé! Är så glad att jag la ner så mycket arebete som jag gjorde på att göra denna midsommar till så som den blev. För en hel del jobb och planerande har jag gjort hela denna veckan. Det är mer än jobb än jag kommer ihåg att man måste lägga ner på att ha en fest på landet, jobbigt att man bor utanför stan. Alla mina gamla eksjö kompisar drog ju sig för att komma hit, lite synd hade så gärna velat träffa dem. Men det verkar som om det var meant to be, om de hade kommit hade jag inte haft tid att prata och umgås med mina bästa vänner från Växjö. Min äldsta barndomskompis Lisa kom dock en liten sväng och hälsade. Hade inte sett henne på säkert ett år nu! Tiden går så fort och kvällen igår gick så fort. Jag kände lite extra pressure på mig för att mina tre tyska kompisar kom och hälsade på, de ville uppleva en riktig traditionell svensk midsommar, var firar man en sådan bättre än hemma i Spinkabo?!

Kvällen blev som sagt helt underbar, var så kul att få visa upp hur jag har växt upp för Bob och Sherola. De hade typ inte ens sett en riktig lantgård innan så det var många roliga reaktioner när de kom hit som fortsatte hela kvällen, hahaha :) Vädret var det mest sjukaste dock, regn och sol, gärna på en och samma gång tillsammans med massa molnighet! Nu är det minsann sol här utanför, vilar det någon sorts förbannelse över midsommarafton eller varför kan det aldrig vara fint? Vi klarade oss bra på att vara inomhus i alla fall, fördelen med att ha ett helt hus att festa i är att man har så mycket mer party space! Vi satt först ute på altanen och gjorde midsommarkransar (oh yes traditional swedish midsommar) för att sedan gå in och festa loss i finrummet för att sedan flytta upp på ovanvåningen för att ha lite myspys-lounge-atmosfär :D Me like!!

Festen fortsatte i alla fall låååångt in på natten i äkta exchangestudent manners, vi gick dessutom ut en sväng på morgonen kl 4 tror jag det var och det var så ljust, helt underbart!! Älskar verkligen att festa långt in på morgonen tills solen går upp, det är så lugnt ute, allting blir så alldeles alldeles stilla... Natten var inte helt bekymmerfri dock, jag spetsade mitt öga på Nils sommarkrans, så ironiskt egentligen! Har så jävligt ont hela tiden så fort jag blinkar. Syns ingen skada men får väl åka till doktorn på måndag och kolla upp det om det inte känns bättre imorgon.





Tack alla för en underbar midsommar, är så glad att ni ville komma. Nils bjöd mig dessutom till hans föräldrars sommarstuga utanför Vimmerby till på nästa midsommar, längtar redan, REUNION!!! :D

Riket i Öster

Kategori: På svenska

Pratade just med min kära gamla bästa vän från Österrike (även om hon är svensk) om hur livet går vidare där nere. Alla mina kompisar som jag skaffade mig där nere är kvar coh de fortsätter leva loppan och blir bara tightare och tightare med varann. Känner bara att jag missar massa roligt, saknar dem massor. Men det är visst inte så roligt för dem där nere, massor av prov som kommer nu i slutet av terminen. I Österrikes skolsystem så har man "bara" läxor och midterms fram till de sista veckorna då alla avgörande prov kommer. Deras termin börjar ta slut nu vilket betyder att de har massa att göra. 




Men de har det åtminstone varmt!!! Jag är så jäklarns trött på edt här vädret, vill ha riktigt sommar nuuuuu!!! I Linz klagar de på att det är för varmt, de har haft det typ 30 grader varmt nu hela juli och säkert maj med. Jag lovar härmed att inte klaga i sommar på att det är för varmt, jag ska helt enkelt ladda upp med all denna kalla nordanluft som ligger över detta lilla land och ta fram det när det kommer lite äkta sommar. För så här kallt brukar det väl inte vara? Så Gud ge mig lite härligt varm sommarluft och sol eller en biljett till Österrike så jag kan åka och dansa på de varma alpsluttningarna!!!

Yesterday

Kategori: På svenska

...was so much fun!! Especially in the evening after work. The day was pretty long but i did the best with it, it began when i took a little longer sleep than i needed perhaps (but it was so nice!!). Then i saw that the sun was shining so i went out  and laid down in the sun for like an hour, then breakfast and then a run around the forrest with belonging exercise on the pilatesballa after. I think im getting fit already, i've already gotten the Ken-muscles (as Sherola call them). If only my feet could get well, i would be out jogging even more. But i still have some more months of this summer before taiwan so im optimistic! :D



I almost came too late to work but as always i save myself by driving waaaay too fast and got to work only two minutes too late, which according to me isn't even valid as being called late! After work we went home to Britta and had a little get-together-for us in the summer staff. We had so much fun, it was maybe because i was tired that i had so much fun because i laughed over everything but i enjoyed every minute of it. Things we talked about this evening was:

- using ourselves as guineapigs for medicine experiments
- that the best way to get rid of an enemy is to fill a watermelon with a vodka bottle and give it to him/her. Apperently the vodka taste disapears so one get extremely drunk (dont worry the touristoffice crew will try this for you so you dont have to, oh yes, service is our middle name)
- we are going to Schwedt to sweat

I came home around 00.00 and then when i logged in on facebook a friend had posted a video on facebook over my semester in Austria, it was so nice to see and to remember the great times we had and then another friend had posted all the photos from the last parties in Växjö :D

I fell asleep with a big smile on my face and i felt truly happy. Yes i have really had an incredible year.

Langeweile!

Kategori: På svenska

Tänkte inte på att det kunde bli så här trist att va hemma... Saknar alla kompisar. Hela helgen har vigts åt att träffa släkten och hela dagarna har det varit släktkalas, man kan ju tänka sig att jag skulle va glad att träffa alla eftersom jag inte gjort det ändå på typ ett halvt år men jag känner mig ändå ganska tom på nått sätt, kan inte förklara känslan riktigt, nått saknas helt klart som gör mig så uttråkad av att vara här hemma. Eftersom det inte händer så mycket heller just nu så finns det inte heller så mycket att skriva om.

Imorgon ska det bli lite sol i alla fall så då ska jag ut och sola och jogga och träna sen börjar jobbet klockan 12 och sen kommer jag vara borta hela dagen för att min kollega Britta ska ville bjuda oss kollegor på mat hemma hos henne i Nässjö, känns som om det har nått att göra med att hon är tysk. Sån gästvänlighet har jag aldrig varit med om innan, utom när jag var i Österrike så det är nog något kulturellt ;)

Det kommer med andra ord bli en lång dag med massa göromål, tack och lov för det!

Upptäckte förresten idag att min sommarkurs redan hade börjat, trodde man skulle få en förvarning innan men så var det visst icke! På tisdag så får jag ägna hela dagen till att göra klart lite sådana uppgifter men det verkade inte så svårt. Hoppas inte det i alla fall, kommer väl få en chock när jag väl sätter mig ner med det!

Längtar bort

Kategori: På svenska

Satt och pratade med min kusin Åsa idag på släktkalaset, hon ska åka iväg på sitt erasmus utbyte nu i höst och vi satt och pratade sen på vägen hem om ställen vi varit på och ställen vi vill åka till. Jag fick ett sånt begär att åka bort och uppleva saker, jag känner att det är så många ställen som jag vill åka och bo på och så mycket jag vill uppleva och så mycket jag vill lära mig och folk jag vill lära känna. Det är bara det att det finns ju inte så mycket tid till allt det känns det som! jag vill åka genom USA, jag vill hälsa på mina kompisar i Kanada, jag vill lära mig tyska i tyskland, jobba i EU parlamentet, hur ska man lyckas med allt detta innan jag blir gammal och dör?

Antar att jag måste ändå tänka på att jag ska bo i asien om bara tre månader och resa runt där så länge pengarna räcker men efter det då? Allt ska ju kosta så jävla mycket jämt! Tack och  lov så har jag ju rest en hel del förra terminen med, underbara minnen och foton att se tillbaka på.




Jag och mina kanadensare i Budapest




Jag bodde ju i Linz, troligen den mest österrikiska staden i österrike




Underbara alperna utanför Innsbruck




Slottet Schönbrunn i Wien




Kommunistmonument i Sofia, Bulgarien

Överlevde

Kategori: På svenska

Första veckan på turistbyrån avklarad, jag har fått höra ett antal gågner nu av den ordinarie personalen att jag ser sliten ut. Visst, jag ÄR väldigt sliten och trött men jag hatar verkligen när folk säger det till mig. Det är bara ett tecken på att man inte ser bra ut och det är ju inte så kul att göra... Det är samma sak om någon säger att man ser sjuk ut. Men man kan ju se positivt på det med, att man i vanliga fall ser bra ut, när folk säger att mna inte ser sliten ut :P

Nu väntar i alla fall inte särskilt mycket mer sömn än det som blivit i veckan, i hela helgen så är schemat packat av släktkalas för farmor och farfars diamantbröllop (inte illa!!!) imorgon och pappas födelsedagskalas på söndag, sen på måndag blir det vanligt jobb igen, ser fram emot det faktiskt.



Transformation complete?

Kategori: In English

I got so so happy news today that made me so glad! And it came out of nowhere, so wierd... I was going home from work and my concious told me that i should fill my mom's car with some gas before returning it to her. So i went to the last gas station before home and "luckily" i didnt know which side of the car the gas cap was so i took the wrong side and there my old old childhood friend was in the car next to mine ( who i havent seen or talked to since like a decade) and the first thing he told me was:

- But look its adam! I would never have recognized you unless my little sister have had shown you on facebook, you have really changed so much!

I have really changed so much, mostly the latest year but i guess i have had a long process of small changes too. Both to apperance (a lot!) but so much also on the inside. I dont know if anybody said this to me before but I really feel so happy with myself and my life right now and i only which that people notice that i have changed, apparently someone did! *happiness*

Here is two pictures, guess which one that is three years old?


                


ps. I have found even older pictures but they are way to ugly to be posted on internet, i have some when i was in middle shool too!! (OMFG!)

No ordinary day

Kategori: In English

Today it's exactly three years ago since I had the happiest day of my life, when I graduated from high school. Can't belive that so much time has passed by...

Today is it also exactly three months left until i will be moving into my dorm in Taiwan. Cant wait for that though, right now its unbelievably cold here, its only 10 degrees as the warmest during the day!!! Is that really summer??? BLAAH!

Today is also my dearest fathers birthday! Here's a picture from last year (when it was warm)

Grattis Pappa!!




Vilken lååååång dag!

Kategori: På svenska

Kom hem från jobbet idag klockan 22:00 och då cyklade jag ändå hemmifrån kl kvart över sju på morgonen! Med andra ord borde jag tjänat massa pengar idag. Dock är jag lite förbannad, jag borde ha fått mer i lön. Sen som jag var med att skriva på anställningskontraktet tog jag med det idag och lämnade in det, trots att det bored ha lämnats in för flera flera veckor sen. Men idag av alla dagar så kom jag ihåg att lämna in det till chefen, hade tänkt ganska länge om det verkligen var en rimlig lön jag fick, jag hörde i alla fall från en av de ordinarie personalen att jag hade kunnat löneförhandlat om den även nu när jag börjat jobba men bara om jag inte skrivit på det jävla avtalet, fuck!!

Nåja, det är väl inget att störa sig allt för mycket på kanske, lite mer i timlön får jag ju ändå och förra sommaren tjänade jag massa pengar så det får väl gå an...

Hela dagen var ändå inte så ansträngande som den skulle kunna tros, jag har suttit i en skön kommunbil och dragit runt i ena halvan av kommunen för att titta på lite olika turistanläggningar, blivit bjudna på fika och allmänt softat. Dock så blev det ganska tråkigt i längden eftersom det är tredje året i rad som jag åker med på denna rundan så jag kan redan allt som de ska informera oss om typ.

Egentligen kunde jag väl slippa åka med men det är den absolut bästa dagen att lära känna och reconnect med sina kollegor och imorgon ska vi göra samma sak igen! :D Jag har nog med andra ord ett ganska flott jobb.

Mina fötter är dock så himla inflammerade och ömma! Hoopas det ska gå över snart. Visst gör det ont as in hell men det är ändå ganska relativt smärtfritt, jag pratade nyss med en gammal kompis som jag lärde känna genom unga reumatiker, hon hoppade av sitt gymnasium för att hon hade så ont och klarade inte av att gå till skolan! Fan vad surt alltså, det är nästan så jag gläder mig åt mina små åkommor men så får man nog inte säga... Peppar peppar, ta i trä säger jag för att jag snart ska bli frisk så jag kan sätta fart med träningen!

Angående midsommar i Spinkabo så lutar det just nu åt att det inte blir av, allt för många folk säger kanske att de kommer, hatar det svaret! Jag vet att jag själv är en sån som brukar lämna det svaret men det är verkligen surt att höra det när man försöker planera något riktigt bra... Ska bara prata med Stalina imorgon om jag kan åka med henne till Uppsala istället så är planen i lås, kan vara riktigt intressant att träffa hennes utbyteskompisar som hon pratat så mycket om! Men nu sömn!!!! Är så trött och upp titidigt imorgon igen, puh!

Loserbaby

Kategori: På svenska

Jag är en loserbaby! Jag har fortfarande inte lyckats fixa en bil till denna sommaren, kommer troligen inte heller lyckas hitta någon. Bara för det så måste jag nu cykla in till stan. Visst, jag skulle ju kunna ta bussen men då får jag stå och vänta inne i stan i en halvtimma och jag tror jag hinner frysa ihjäl på den tiden faktiskt...  Bara 8 grader ute just nu, BBBBBBBRRRRRRR! Håll tummarna för att jag inte stelnar till av kylan och ramlar ner i ett dike där ingen kan hitta mig, fick en bild i huvudet förut att det är precis vad som väntar mig.

Back on square one?

Kategori: In English

And so im back in my old hometown again, back at my old work at the touristoffice in Eksjö, Today was the first day and i was actually surprised of how glad i was to be back there in the little office in the little old wodden town... It felt a bit like coming home after all. All day was dedicated to recover all the things that we have to know to be working there at the office but since it is my third year in a row there now, i felt that i actually knew and remembered everything that my boss said. That made me really happy even though that it really meant that the whole day for me was just to sit and be bored... But it was anyway so nice to meet my collegues, both Mr D and Hanna that spent last summer with me in the sweaty touristoffice, laughing about our weird encounters with the tourists and talking for hours when nobody else was present, it was a really good last summer together with them!

It was also nice to meet my two new partners in crime, C and Britta, both probably way to fluent in german to make me feel even an inch smart for my own german skills, this since Britta actually is german (as one can see on the really old swedish name that she has, only german girls can have an old lady name) and Frau C that has been living in Berlin for the last semester, studying law. (Maybe smarter than you soon Mr M??? ;P)

Damit, i want to go to Berlin, me Bob and Sherola was planning, or rather wished in our dreams, to go there after Midsommar but im pretty sure now that it wont happen... Oh curse you the city of my current dreams!!!

The whole day went anyway by pretty slow, and my feet hurts and on top of that i was a bit too tired since Stalina called me in the middle of the night (oh yes, crazy girl, on a sunday!) because she was drunk and partying. I think i was still sleeping when i answered the phone but still i couldnt really fall asleep after that call. But you can call me anytime you like Stalina, anybody can, if they just wanted to say what you told me :D Oh, and by the way, not the joke but that you think i am such a good friend! I can only say that i feel the same about you!

Anyways, today after work i was really good. I cooked dinner and after that i started looking for potential trainee/internships for next spring but it is really such a big effort and so many companies to look at! I dont even have a proper CV, maybe that should me my main priority...

Got an answer from my e-mail that i sent to my contact at the uni in Taiwan today, she said that i can move in the tenth of september, guess i will then. Time to check for tickets to HONG KONG BABY!!! :D

Ends this too long article of my day with a group picture from the graduation banquette. Love you, miss you guys!    




Good Bye Växjö!

Kategori: På svenska

Så var ännu ett kapitel i mitt liv avslutat... Jag sitter nu här hemma i Spinkabo numero uno och försöker vanja mig vid tanken att jag ska vara här nu hela sommaren, förlåt familjen, men det känns lite trist. Alla kompisar spridna med vinden, alla med sina egna liv och things to do så jag räknar med att jag kommer vara lite trött på stället när sommaren är slut men det är bara att njuta av sitautionen, jag kommer spara massa pengar på att inte behöva laga mat, inte kunna gå på restaurang, inte kunna festa jämt, inga impulsköp på bibblans café eller glass på pressbyrån, jag kommer ha massa tid till att motinera och bygga upp min kropp inför Taiwan 2009 och jag kommer tjäna massa pengar på turistbyrån!!

Banketten i fredags var för övrigt riktigt kul och det är så roligt att se alla uppklädda och glada, det var längesen jag såg folk från min klass ute och festandes samtidigt som mig. Men min första prioritet var att säga hej då till alla utbytesstudenter så jag vandrade iväg till stallarna, hittade dem och det var lika kul som vanligt att träffa dem och flera hade typ förberett långa tal till mig om vad jag betytt för dem och det värmde verkligen hjärtat!! Kommer sakna dem så mycket! Sen bar det iväg tillbaka till campuset egen restaurang, Kristinas, där banketten hade hållits och jag tror jag kramade nästan alla i min klass farväl och tackde dem för tiden tillsammans med dem, hoppas det gav dem något litet för de har självklart betytt en hel del för mig. Jag menar jag har kanske inte hängt med dem jämt eller blivit bästa vänner med dem men de har alltid funnits där och vare sig de har gjort att jag haft någon att beundra, skvallra om, tycka illa om eller tycka om så har de ju självklart gjort en skillnad! Tack kära Mfp06, kommer aldrig glömma er!

Vissa av alla de personer jag har träffat genom mina tre år i Växjö kommer jag självklart sakna mer än andra men det är också dem som jag vet att jag kommer träffa igen. Jag antar att det är därför som jag inte känner mig så sorgsen just nu, bara lite tom, som om något saknas...

Jag avlutar detta inlägg med en bild av mina bästa bästisar, så många galna, roliga, extrema, outhärdliga och fantastiska timmar som vi ägnat ihop, det går inte att räkna! Tack Bob och Sherola, kärlek



Många avsked nalkas

Kategori: På svenska

Min sista dag i Växjö är nu är! Så länge som jag sett fram emot denna dag men som jag nu den senaste tiden har haft ångest över att den har kommit närmare så fort. Idag vaknade jag av att regnet slog emot rutan, kollade min mobil och såg att jag fått ett sms från min granne Marissa från USA. Hon hade skickat det idag 5.50, då lämnade hon Växjö för gott och jag glömde att ta farväl igår! Det gjorde mig så ledsen och det humör man vaknar med brukar färga hela dagen sen. Ja detta kommer bli en sorglig dag tror jag, hittils har jag bara tryckt det framför mig, när alla andra sagt hej då så har jag fortfarande varit kvar men nu har min dag kommit, idag är det jag som ska säga hej då till alla andra och det gör mig SÅ LEDSEN! Jag vill inte lämna, jag har så roligt här, detta har varit mitt roligaste skolår någonsin, det roligaste skolåret i mitt liv! Jag har utvecklats så mycket som person att när jag tittar på gamla bilder på mig själv så känner jag inte längre igen mig.

Men nu får ett nytt kapitel ta vid, dags att se framåt, alla vänner som jag haft, som jag har kommer ersättas med nya, förhoppningsvis... Det är det som är så jobbigt, man vet inte vad man har att vänta sig i framtiden men jag antar att det väl också det som är charmen. Jag var så nära att inte åka till Österrike, att inte ta steget ut i det okända för att jag var rädd för vad som skulle komma, men jag gjorde det och det blev till det bästa som hänt mig.

Ja detta kommer bli en sorglig dag och många minnen kommer bli återgivna innan kvällen är slut med mina kära kära vänner. Men jag lämnar inte idag, jag tar med mig, till nästa stegi mitt liv.

No stress!

Kategori: In English

Singing that song always just to remind me to not be so stressed all the time, but i guess im just used to the feeling now since i dont feel bad from it anymore. Before (i guess before austria) i was a good student, when i felt stressed i ordered everything that had to be  done and then i was relaxed and fine again but now i feel like i have so much to do and i just put it all on a pile instead! But i think its because i gotten quite a change in my life after austria, i realized its so easy to do things that are way more fun than studying and i guess this environment that a campus has with all friends living on the same place just puts studies in a second hand category.... how did the university think actually?? Well i love it anyway so more campuses to the people!


Tomorrow its doctor time! im heading downtown to meet a doctor to cure my evil toe, that is hurting all the time when i am walking. The doctor is named Abbas something, sorry i dont have anything about foreigners but i have had some trouble before with doctors from other countries, they dont know swedish! And when they are talking, i dont understand them and since i cant hear what they say, i dont dare to ask them what they said , especially if i already asked two times what they said! Well well, hopefully i will be cured!

Good bye mr M!

Kategori: På svenska

 


Ja nu är mr M tillbaks hemma i Tyskland, det blev inget tårdrypande avsked men väl långa prat om allt som ska ske framtiden och allt som vi har varit med om denna terminen. Jag kom på det ganska sent att vi har pratat med varandra varje dag nu och hittatpå saker varje dag ända sen vi lärde känna varandra i februari och nu helt plötsligt... borta! Känner mig helt tom, helt klart så saknas nånting här på campus. Jag sa till honom hur mycket han gjort för mig denna terminen, att jag inte alls såg fram emot att komma tillbaks till tråkiga Växjö efter att ha levt the time of my life nere i Österrike. Men istället för att gå tillbaka in i den sega och tråkiga rytmen som varit tidigare år så blir det lika mycket fest, massoooor nya underbara vänner och tonviss med bilder och tillhörande minnen! :(

Mr M, du fehlst mir!!


I övrigt så började dagen väldigt busy med att jag skulle flytta ut från mitt korridorsboende, var lite sen som vanligt med allt och inspektören kom in och var sur över att jag inte packat klart allt i tid men han kom faktiskt 10 min för tidigt så klaga inte gubbe!! Han fyllde i alla fall år och jag sa grattis så han kunde väl inte va arg på mig efter det. Det jobbiga var dock att jag skulle bära alla mina sista saker till S & H där jag ska bo nu resten av  min allra sista vecka i Växjö! Helt underbara tjejer som har så mycket gästvänlighet att ge, är så glad att jag får bo här med dem!


Resten av dagen gick åt till att sola, ta blodprov och underhålla Mr M. Jag och S tog sen också en joggingtur och det var så skönt, så varmt det är, äntligen är sommaren här, så underbart!! Men nu är jag i alla fall helt slut, sova kanske?

New week - new challenges

Kategori: In English

Yep, now it is actually a new week, ten minutes fresh!

Had an awesome weekend once again though even though it was a lot of extra drama this time. Mostly because of Mr M. I love that guy but i both nights i ended up writing the most evil textmessages to him, he's really a handfull! Well well, we forgive eachother easily and its like nothing has happened, i guess i can be pretty annoying too. Last night i think i might have had just a little bit to much to drink and misunderstandings led to me getting thrown into the asfalt, bleeding all over my white shirt, crying like a baby at Bob's place and then pasing out, which i never ever done before! Maybe it was just the exhaustion from crying but it felt good to cry this time, i think i had held in a lot of emotions lately and sometimes things just need to come out as tears...

Today has anyhow been a day of packing and mom and dad came to get my stuff, my wardrobe here in Växjö turned out to be three full cases! And i still have more here and at home, it's crazy really... And still i feel that i dont have enough clothes, madness really. But it was reaööy nice to meet them today, i havent been home since eastern and that's really long to be away especielly since im not living that far away from växjö... Next weekend i will be home with them anyway, for the whole summer! Its gonna be interesting, i think i will get so fed up with it, nothing really happens there but i will probably have a lot to do with my summer job, and tanning! Im so pale and today me Bob and Sherola was lying outside in the sun for like two hours and i didnt use sun protection on my body but i didnt even get the slitest colour, it will be a long sunny week now though and i will have time to be outside evereyday, gonna be so nice!

Tomorrow is going to be a tough day though, up early, do the rest of cleaning my room, moving all stuff to S & H but most tuoughest of all, Mr M is going back home to germany!! :( Its gonna be so hard....