Theadamlife

är det nått som INTE finns i HK?

Kategori: På svenska

Igår var en riktigt lång dag. Vi gav oss upp tidigt för att vi skulle kunna ta rulltrappan ner till central, den går nämligen bara neråt före kl 10 på morgonen,sen vänder den och går upp istället. Vi hann med den och tog åter igen en frukost på subway, man kan nog se oss som stammisar där snart!

     

Vi var ute efter att ta oss till IFC mall (international financial center, Hong Kongs högsta byggnad med ett shoppingcenter i botten). På vägen dit kan man inte låte bli att ta bilder på allt som man går förbi. Här ovan är en ständigt återkommande vy, lika ofta som skyskrapor så finns dessa små vägar, översållade med skyltar så man knappt kan se gatan där under.



Utsikten från IFC mall till Kowloon, så coolt att det är palmer mitt i storstadsbilden, inte det första jag tänkte skulle finnas överallt men med tanke på hur tusan hett det är så...

Jag hittade tyvärr inget, alla de finnare galleriorna innehåller mest finare affärer som inte en vanlig student kan ha råd med, man går mest runt och tittar på sakerna, njuter av kylan och all personal som följer varenda ens steg. Vi drog sedan vidare in bland skyskraporna där det finns fler affärer. Vi Hittade ett H&M, okej det låter kanske inte så smart att gå in och handla på H&M när man har det hemma i Sverige medn de hade kläder här som vi inte har hemma, och mycket kläder som jag är glad att vi inte har hemma! En massa asfula grejer och en del som bara var allmänt konstiga.

      

Inne i central stötte vi återigen på The Center, alla speglar, glas och metall (eller kanske bara den extrema värmen) gjorde att vi hade en spontan photoshoot ;)

   

Vi gick sedan vidare för atthitta ett promenadstråk längs med hamnen, då hittade vi dessa skyskrapor! Känner ni igen dem? Fräscha upp ditt minne här

På kvällen gick vi ut på en klubb, vi hittade en på toppvåningen av ett hotell, sååååå coolt! alltså shit, jag kunde inte sluta tänka på miljön som vi satt i, tänk om man kunde få festa där varje kväll...! Tyvärr blev bilderna därifrån inte så bra, fick till en video, fråga om ni vill se!

Idag har vi tagit det lugnt, vi bestämde oss i sista stund för att utforska Hong Kongs skärgård lite så vi tog en färja till en ö ungefär en timma bort från central. Perfekt dag fick vi, inte ett moln på himlen! Hong Kong vattnets kvalitet går väl dock att ifrågasätta, inte så turkost man kunde hoppas men stranden var stor och befolkningstätheten minimal.

   



Kommentarer


Kommentera inlägget här: