Theadamlife

Baseball!!

Kategori: På svenska

Som jag skrev för evigheter sen så var jag på en taiwanesisk baseball match. Det var verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Vi hade ingen aning om vad lagen stod för eller var de kom ifrån utan vi hamnade lite närmare en av klackarna, köpte lite heja utrustning (nån slags orangea trattar). Dessa trattar slog mansedan mot varandra under heeeela matchen i olika tempo och gester beronde på vilken hejaramsa som sjöngs. Vi hade ingen aning vad de sjöng utan vi skrek med lite i ord som vi tyckte lät kinesiska ;)

Konstigt att man dras med så lätt i stämningen! Vårt lag hade helt klart den bästa klacken i alla fall.






Superglad Adam

Taiwaneserna betedde sig dock inte som under en vanlig sportsmatch i europa. Man respekterade motståndarna och domaren och började inte bua ut massa såfort nått inte gick det ena lagets väg, kanske nått att ta till sig? Supertrevlig match och helt klart det roligaste sportevenemanget jag nånsin varit på!

Det var förresten en av sju finalmatcher som spelades mellan Tainan Lions och Taipei Elephants, vi hejade på Lions men förlorade matchen. Vårt lag vann dock till slut hela serien ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: